Prevalin Oogdruppels €7,48

Hooikoorts

Hooikoorts betreft misschien wel de bekendste oorzaak van jeukende ogen. Het is een jaarlijks terugkomende allergie, waarbij je eigen immuunsysteem bovengemiddeld reageert op een onschuldig allergeen/stofje in de lucht. Zo kan hooikoorts bijvoorbeeld ontstaan door stuifmeel van pollen, bomen & gras. Op dit allergeen reageren vooral de slijmvliezen van de neus en ogen. Om deze allergie zo goed mogelijk tegen te gaan zijn er een aantal maatregelen die je kan nemen.

Snel van uw jeuk af? Kies dan voor de oogdruppels van Prevalin!

Hooikoorts weerbericht

Dagelijks is er een hooikoortsweerbericht. Dit weerbericht geeft de hoeveelheid pollen in de lucht aan en welke pollen het betreft.

Zonnebril

Met een goede zonnebril, bij voorkeur een zonnebril die om de ogen sluit, kan je de doorgang van pollen naar je ogen afsluiten ofwel beperken. Vermijd hiernaast ook het wrijven met je handen/vingers in je ogen. Hier kunnen namelijk pollen op zitten wat de allergische reactie uitlokt.

Thuis

Zorg er thuis voor dat je regelmatig stofzuigd en ramen en duren gesloten  houdt. Ben je in contact gekomen met pollen, doe dan je kleding in de was en borstel je haar goed om de pollen uit je haar te filteren. Zorg er verder voor dat je eigen tuin niet vol staat met planten en bloemen die pollen bevatten waar je alergisch voor bent.

Snel van uw jeuk af? Kies dan voor de oogdruppels van Prevalin!