Jeukend oogRood oog

Verkeerde voeding en jeukende ogen

Er wordt tegenwoordig in toenemende mate onderzoek gedaan naar verkeerde voeding en allergieën en het verband tussen deze twee wordt steeds sterker. Verkeerde voeding, denk aan voeding met veel kleurstoffen, geurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen, is een gif voor ons lichaam. Het lichaam reageert daarop door stoffen aan te maken welke, naast het aanvallen van de zojuist besproken ‘giffen’, ook een alergische reactie of zelfs ontsteking in de hand kunnen werken. Een gezonde voeding is dus essentieel voor een gezond lichaam en dus het verminderen van jeukende ogen. Zeker tegenwoordig moet het eten steeds sneller en komt er steeds meer ongezond en gefabriceerd voedsel op de markt om in deze vraag te voldoen. Wees ervan bewust dat geraffineerd voedsel niet gezond is voor ons lichaam en dus jeukende ogen in de hand kunnen werken. Leef gezond en je lichaam zal minder vatbaar zijn voor jeukende ogen!